Minä kastan teidät vedellä,mutta on tuleva minua väkevämpi.Minä en kelpaa edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.(Luuk.3:15-16) Tässä Johannes Kastaja puhui Jeesuksesta.

Ennenkuin Jeesus lähetti opetuslapsensa kaikkialle maailmaan Hän puhalsi heitä kohti ja sanoi"Ottakaa Pyhä Henki".  Tämä tapahtui juuri ennen kuin Jeesus nousi ylös taivaaseen. Siitä  huolimatta Jeesus käski opetuslapsiaan odottamaan Jerusalemissa, kunnes heidät täytettäisiin Pyhällä Hengellä.Täyttyminen tapahtui ensimmäisenä Helluntaina.

Minä lähetän teille sen minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa kunnes saatte varustuksenne voiman korkeudesta. (Luuk.24:49)

Mutta te saatte voiman,kun Pyhä Henki tulee teihin,ja te olette minun todistajani Jerusalemissa,koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka. (Apt.1:8)

Pyhän Hengen täyteys tekee meidät kykeneviksi puhumaan ja palvelemaan Jumalan Hengen voimassa.

Opetuslapset pysyivät rukoulsessa helluntaihin asti ja kokivat Pyhällä Hengellä täyttimisen. Lue Ap.t.2:1-13. Juuri Hengellä täytetyn apostoli Pietarin voimakkaan saarnan kautta kääntyi yhtenä päivänä 3000 ihmistä. Apostolien teot ovat  alkuseurakunnan kasvukertomus.

Tämä lupaus Hengen kasteesta ja voimasta kuuluu myös meille. Myös me voimme sen kokea. Kun janoamme Pyhän Hengen kastetta ja voimaa me myös saamme sen.

Teitä tämä lupaus tarkoittaa,teitä ja teidän lapsianne ja myös kaikkia niitä jotka ovat etäällä keitä ikinä Herra,meidän Jumalamme kutsuu.(Ap.t.2:39)

 

tottakai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille jotka sitä Häneltä pyytävät. (Luuk.11:13)

Kaipaatko sinä kokea enemmän Jumalasta?

Kaipaatko Pyhän Hengen täyteyttä?

Lue (Ap.t.5:32)

Taivaallinen Isä tahtoo täyttää sinut Hengen voimalla. Pyydä sitä Häneltä,Hän tulee tekemään sen.

 

Raamattu puhuu armoahjoista joita saamme Pyhän Hengen kautta. Yksi niistä on kileillä puhuminen. Apostolien teoisssa se on Pyhällä Hengellä täyttymisen merkki. Se on  rukouskieli meitä itseämme varten ja palvelee henkilökohtaista rakentumistamme.

Kielilillä puhuva rakentaa itseään. (1.Kor.14:4)

Kielillä puhuminen voi palvella myös koko seurakuntaa kun se tulkitaan. Lue Raamatusta ensimmäisen Korinttilaiskirjeen luvusta 14.

Pyhä Henki jakaa armolahjat itse kullekkin oman arviointinsa mukaa. Lue 1.Kor.12:4-11 ja 28-29.

Muita armolahjoja ovat kielten selittäminen,profetoiminen,henkien erottaminen,tiedon sanat,viisauden sanat,terveeksi tekeminen,voimateot,uskon lahja.

 

Jos Pyhän Hengen lahjat kiinnostaa sinua enemmän. Laita kommentia niin voin kirjoittaa niistä lisää millaisia ne ovat ym...