Autuaita ovat puhdassydämiset,sillä he saavat nähdä Jumalan.(Matteus5:8)
Miksi Jeesus sanoo,että meidän tulisi olla puhdassydämisiä? Syy tähän on se että sydämemme-sisin olemuksemme-on kaikkien tekojemme lähde. Kaikki motiivimme,halumme,tavoitteemme ja tunteemme nousevat sydämestä. Pahat teot nousevat pahasta sydämestä.
Jeesus totesi tämän asian näin:Ja hän sanoi: "Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys.Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen." (Mark.7). Ei ollenkaan kaunis kuva.
Jumala haluaa antaa meille puhtaan sydämen -ja niin Hän tekeekin.Hän tekee näin ennen kaikkea silloin,kun käännymme katumuksessa ja uskossa Kristuksen puoleen,sillä Jeesuksen Kristuksen,hänen Poikansa,veri puhdistaa meidät bkaikesta synnistä.(1.Joh.1:7).Mutta Hän tekee niin myös päivittäin kun antaudumme Pyhälle Hengelle ja -Hänen avullaan pakenemme pahaa ja etsimme sitä,mikä on hyvää. Autuaita ovat puhdassydämiset. (Billy Graham:Tänään on toivoa)