1. YK:LTA TAAS RIMANALITUS ISRAELIN SUHTEEN


YK:n turvallisuusneuvoston kuukausittaisessa, Lähi-itää koskevassa tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin tiistaina, neljätoista sen viidestätoista jäsenestä käytti tilaisuuden hyväkseen hyökätäkseen Israelia vastaan. Ne syyttivät siirtokuntien rakentamista rauhanneuvottelujen umpikujasta. Yhdysvallat pysyi hiljaa, kun muut maat, yksi toisensa jälkeen, aloittivat suullisen, tuomitsevan tulituksensa. Neuvoston nykyinen puheenjohtaja Vitali Churkin Venäjältä sanoi, että oli "historiallinen hetki", kun neljätoista kansakuntaa astui mikrofonin eteen hyökäten yhteen ääneen Israelia vastaan. Churkin myös sätti Yhdysvaltoja sen tuesta Israelille.

Britannian YK-suurlähettiläs Mark Lyall Grant, joka puhui myös Ranskan, Saksan ja Portugalin puolesta, sanoi: "Israelin turvallisuus ja palestiinalaisten oikeus omaan valtioon eivät ole vastakkaisia tavoitteita ... Mutta niitä ei saavuteta niin kauan kun siirtokuntien rakentaminen ja uudisasukasväkivalta jatkuu." Etelä-Afrikan Yhdysvaltain-suurlähettiläs Baso Sangqu piti siirtokuntarakentamista "pääesteenä kahden valtion ratkaisulle". Israelin YK-tiedottaja Karean Peretz vastasi sanomalla, että "suurin este rauhalle on ollut ja on edelleen se, että palestiinalaiset vaativat ns. paluuoikeutta ja että he kieltäytyvät tunnustamasta Israelia juutalaisena valtiona."

Kommentti:
Tämä turvallisuusneuvoston kokous oli Lähi-itää koskeva tiedotustilaisuus. Aikana, jolloin kymmeniä henkilöitä murhataan päivittäin Syyriassa diktaattorin toimesta, joka käyttää mitä kamalinta väkivaltaa omaa kansaansa kohtaan; kun Egyptin sotilaat käyttävät väärin valtaansa muka demokraattisessa Egyptissä; kun Iran on kehittämässä ydinaseita; kun islamilainen fundamentalismi on nousussa koko alueella; ja kun kristityiltä evätään perustavanlaatuiset ihmisoikeudet ja heitä vainotaan ja he joutuvat pakenemaan alueelta, niin YK:n turvallisuusneuvosto päättää keskittyä juutalaisille tarkoitettujen talojen rakennustoimintaan.
 
YK ei ainoastaan epäonnistu painopisteiden saamisessa oikein ja siten osoita halveksuntaa omaa peruskirjaansa vastaan, joka puhuu rauhan ja ihmisoikeuksien suojelemisesta, vaan se päättää jahdata Israelin hallitusta, joka on tehnyt enemmän kuin mikään muu edellinen hallitus saadakseen neuvottelut käyntiin. YK:ssa tiistaina ja mediassa tänään Israelin (hyvin rajoitettu) rakennustoiminta siirtokunnissa esitetään syyksi siihen, että neuvottelut eivät ole käynnissä. YK:n virallisilla verkkosivuilla lukee: "Suorat neuvottelut pysähtyivät syyskuun lopussa viime vuonna sen jälkeen kun Israel kieltäytyi laajentamasta siirtokuntien rakentamisen jäädyttämistä." Associated Press (AP) kirjoitti näin: "Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut romahtivat vain viikkoja sen jälkeen, kun ne oli aloitettu uudelleen syyskuussa 2010, koska Israel lopetti 10 kuukautta kestäneen siirtokuntien rakentamisen lykkäyksen."
 
Nämä ovat räikeitä valheita! Palestiinalaishallinnon johtaja Mahmud Abbas oli kieltäytynyt neuvottelemasta yli vuoden ennen syyskuuta 2010. Siirtokuntien rakentamisen jäädyttämisellä, joka oli ennennäkemätön askel Israelin hallitukselta ja josta Netanyahu maksoi raskaan poliittisen hinnan, oli tarkoitus saada Abbasin takaisin neuvottelupöytään. Voidaan mainita, että siirtokuntien rakentaminen on aina jatkunut aikaisempien neuvottelujen aikana – se ei ole koskaan ollut este.
 
Abbas käytti rakennustoimintaa syynä välttääkseen neuvotteluja, koska hän tiesi ettei Netanyahun hallitus koskaan antaisi hänelle mitä hän halusi. Eli siis Israelin kansa, joka valitsi Netanyahun hallituksen, ei antaisi Abbasille mitä hän halusi. Kansainvälisellä areenalla Netanyahu esitetään usein itsepäisenä ja haluttomana kompromisseihin. Mutta Netanyahun työnantaja on Israelin kansa. Eikä kansa usko Abbasin vaatimusten olevan kohtuullisia.

Mutta mikä saa muutoin älykkäät ihmiset, toimittajat, YK-lähettiläät samoin kuin ne hallitukset, jotka lähettävät heidät, toimimaan uhmaten päivänselviä tosiasioita ja järjen ääntä? Mikä saa heidät toimimaan näin tekopyhästi? Vaikka jotenkin voi ymmärtää, että muslimimaiden johtajat patologisessa vihassaan Israelia kohtaan ovat valmiita sivuuttamaan totuuden ja jopa keksimään kieroutuneen version tapahtumista, niin miksi valaistuneet ihmiset hyväksyvät tämän Israelin-vastaisen propagandan? Eivätkö he ymmärrä, että he heikentävät omaa uskottavuuttaan ja YK:n oikeutusta? Jatkamalla Israelin uhraamista saavuttaakseen poliittisia voittoja muslimimaailmassa he heikentävät hallituselinten kunnioittamista, ensin kansainvälisellä ja pian myös kansallisella tasolla. Toimittajien, diplomaattien ja poliitikoiden on tullut aika kieltäytyä osallistumasta tähän teeskentelyyn.

Mitä tulee Yhdysvaltain hiljaisuuteen YK:n turvallisuusneuvostossa – se on häpeällistä. Se merkitsee USA:n ainoan luotettavan Lähi-idän-liittolaisen pettämistä!

Lähde:"Word of Life Israel"