Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, 
jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta. (Joh.1)


Uskomalla Jeesukseen Kristukseen,Jumalan ainoaan Poikaan saamme syntimme anteeksi Jumalan lahjana. 

Jumalan Sana, joko saarnattu tai luettu, herättää ihmisen näkemään oman tilansa. Ihminen tiedostaa olevansa syntinen ja tarvitsevansa Jumalaa; hän itse ei pysty vapauttamaan itseään synnin alta. Kyse ei ole yksittäisistä rikkomuksista, vaan kokonaisvaltaisesta syntisyydestä, joka erottaa ihmisen Jumalasta.

Kaikki ihmiset eivät koe herätyksen tilaa samalla tavalla. Jotkut kokevat lyhyen ja ahdistavan synnintunnon jakson ja toisissa usko alkaa herätä hiljaa ja vähitellen. Kaikissa muodoissaan tämä vaihe avaa ihmisen sisimmän Jumalan pelastavalle työlle.

Evankeliumi, ilosanoma Jeesuksesta, on toivon sanoma. Ihmisen sisimmän pimeimpään kohtaan säteilee sovituksen ja lunastuksen kirkkaus. Evankeliumi synnyttää uskon Jeesukseen Kristukseen.


Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; 
sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. 
Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään"