JUUTALAISKANSA JUHLII PURIM-JUHLAA

Tänä torstaina juutalaiskansa juhlii raamatullista Purim-juhlaa. Purimia juhlitaan sen muistoksi, että juutalaiskansa säästyi tuholta Persiassa yli kaksituhatta vuotta sitten. Paha Haman yritti tuhota juutalaiskansan, aivan kuten monet ovat yrittäneet hänen jälkeensä. Tarina päättyy juutalaisten täydelliseen voittoon.

Purimin pääasiallinen tapahtuma on se, että luetaan Esterin kirja, jossa kertomus pelastumisesta kerrotaan. Vaikka Esterin kirja on Raamatun ainoa kirja, jossa Jumalan nimeä ei mainita kertaakaan, Jumalan kätketty vaikutus paljastuu tapahtumien sokkelon läpi.

Purimina nykypäivän juutalaiset juhlivat muinaista voittoa lähettäen lahjoja ystäville ja köyhille. Kouluissa ja lastentarhoissa ympäri Israelia lapset pukeutuvat naamiaisasuihin ”kätkeäkseen identiteettinsä” kuten Esterin identiteetti oli salattu. Kun Esterin kirja luetaan synagogissa ja Hamanin nimi mainitaan, lapset yrittävät pitää mahdollisimman paljon meteliä peitotakseen Hamanin nimen.

Jerusalemissa, joka muinaisen Susan (vanhassa raam. käännöksessä Suusanin) tavoin on muurien ympäröimä kaupunki, Purimia juhlitaan päivää myöhemmin, perjantaina.

Lähde:World of life Israel