Ei kukaan voi tulla minun tyköni,ellei Isä,joka minut on lähettänyt vedä häntä. Sitä joka luokseni tulee sitä minä en heitä ulos.

Pyhä Henki vetää sinua Jumalan puoleen."Kutsuu pelastukseen".

 Jeesus vastasi :Totisesti,totisesti minä sanon sinulle:jos joku ei synny vedestä ja Hengestä,ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.Mikä lihasta on syntynyt on liha ja mikä Hengestä on syntynyt,on henki. Joh.3:5

Tässä vesi tarkoittaa Jumalan sanaa.Ei siis riitä että Pyhä Henki kutsuu,vaan täytyy myös kuulla Jumalan sanaa,"evankeliumi" jotta voi syntyä uudesti/tulla uskoon. IIlman Jumalan sanan kuulemista kun Pyhä Henki ihmistä kutsuu voi ihminen lähteä etsimään tyydytystä vääristä asioista.

Pyhä Henki annetaan sinulle sinettinä jo uskoon tullessasi.

Hänessä on teihinkin,sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,pelastuksen evankeliumin,uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,sen joka on meidän perintömme vakuutena,hänen omaisuutensa lunastamiseksi-Hänen kirkkautensa kiitokseksi. Ef.1:13-14

joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme. 2.Kor.1:22

Mutta niinkuin lihan mukaan syntynyt,silloin vainosi Hengen mukaan syntynyttä, niin nytkin. Gal.4:29

ja tuommoisia te olitte,jotkut teistä,mutta te olette vastaanottaneet peson(teidät on pesty puhtaaksi),te olette pyhitetyt,te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.