Betlehemin raamattuopisto isännöi maaliskuussa kymmenittäin yhdysvaltalaisteologeja, aktivisteja ja lähetysjärjestöjä “Kristus tarkastuspisteessä 2012”- konferenssissa, uutisoi Arutz Sheva. Siitä tulee suuri uskonnollinen ja poliittinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on demonisoida Israelia ja kannattaa palestiinalaisarabien intifadaa juutalaisvaltiota vastaan. Yhdysvaltalaissaarnaaja ja Bill Clintonin “hengellinen neuvonantaja” Tony Campolo ja sekä maailman että Aasian evankelisten allianssien johtaja Sang-Bok David Kim ovat osallistujien joukossa. Konferenssin kaksi järjestäjää Stephen Sizer ja Sami Awad puolustivat järkkymättä Gazan laivuetta, jonka turkkilainen terroristiryhmä IHH lähetti toukokuussa 2010. Yksi puhujista, Ben White, on jakanut poliittiset periaatteet Azzam Tamimin kanssa, joka on aiemmin tukenut itsemurhapommituksia juutalaissiviilejä vastaan. “Betlehemin kutsu” -manifesti, joka toimii lähtökohtana Betlehem 2012 -konferenssille, määrittelee Israelin “laittomaksi hallitukseksi” ja “rikokseksi ihmiskuntaa vastaan”, ja se kannattaa “kansainvälisiä boikotti- , riisto- ja sanktiokampanjoita" Israelia vastaan.

1500 vuotta vanha sinetti, jossa on seitsenhaaraisen temppeli-menoran kuva, on löydetty läheltä Akon kaupunkia. Keraaminen leima, joka on peräisin bysanttiselta aikakaudelta 500-luvulta eKr., löydettiin Israelin museoviraston kaivauksissa itä-Akossa, jotka ovat olleet meneillään ennen Akko-Karmelin rautatien rakentamisen aloittamista. Asiantuntijat epäilevät sinetin kuuluneen leipomolle, joka valmisti kosher-leipää Akon juutalaisille. Kaivausten johtajien mukaan sinetti on tärkeä, sillä se todistaa juutalaisyhteiskunnan olemassaolon Akossa – alueella, joka oli ehdottomasti kristitty kristillis-bysanttilaisella aikakaudella.

Israelissa on lanseerattu pieni startup-yritys nimeltä Subber. Se mahdollistaa tekstityksen lisäämisen internet-videoihin muutamassa minuutissa internetin välityksellä. Subber analysoi videota ja sijoittaa tyhjät tekstityskentät siihen, missä se havaitsee dialogin vaihtuvan henkilöltä toiselle. Jos Subber arvaa väärin, kenttää voi pidentää tai siirtää. Se voi myös kääntää videon puhetta kirjoitetuiksi tekstityksiksi. Tarkkuus riippuu videosta – äänenlaatu ammattimaisesti tehdyssä videossa on paljon selvempää ja tuloksena on parempi käännös kuin kotitekoisessa videossa. ”Video ja tekstitykset sijaitsevat aivan eri kerroksissa. Video pyörii YouTubessa ja me näytämme sen Subber-sivustollamme käyttämällä YouTuben omia ohjelmointirajapintoja, jotka ovat täysin laillisia. Ainoa luomamme uusi asia on tekstitystiedosto”, sanoo Shahar Shpalter, yrityksen perustaja. Subber-sivustolla on omat sulautetut koodinsa, joten video voi esiintyä millä tahansa toisella sivustolla. Vaikka Subberia ei ole mainostettu kuin suullisesti, sillä on jo useita satoja käyttäjiä, lähinnä Israelissa, mutta myös Yhdysvalloissa, Portugalissa ja Saksassa.

 

Lähde;"Word of Life Israel"