ISRAEL PELKÄÄ UUTTA TERRORIAALTOA – ULKOMAILLA!

Ulkomailla juutalaiskohteisiin tehtyjen epäonnistuneiden terrorihyökkäysten sarjan seurauksena Israelin viranomaiset pelkäävät, että on aloitettu uudenlainen terroriaalto. Aiemmin tällä viikolla terroristit, jotka luultavasti ajoivat moottoripyörällä, kiinnittivät pommin autoon, jota ajoi Israelin suurlähetystössä Delhissä työskentelevä nainen. Nainen loukkaantui vakavasti, mutta selvisi hengissä. Tiistaina Bangkokissa iranilainen mies räjäytti pommin, jonka seurauksena ohikulkijoita loukkaantui ja miehen jalat jouduttiin amputoimaan. Pommi luultavasti räjähti liian aikaisin, mutta pommittajan itsensä mukaan tavoitteena olivat israelilaiset diplomaatit. Lopuksi, Georgiassa pommi-isku Israelin suurlähetystöön epäonnistui, kun pommi ei räjähtänyt.

Vielä on liian aikaista sanoa varmasti, kuka on näiden epäonnistuneiden pommi-iskujen takana, mutta merkit viittaavat Iraniin. Iran kieltää kuitenkin painokkaasti olleensa missään yhteyksissä hyökkäyksiin. Iranin ulkoministeriön edustaja jopa väitti, että "Iranin islamilainen tasavalta uskoo, että sionistisen hallituksen piirit ovat vastuussa näistä terrori-iskuista."

Thaimaan poliisi uskoo löytäneensä yhteyden Delhin ja Bangkokin pommi-iskujen välillä, koska samoja "magneettisia levyjä" on käytetty molemmissa pommituksissa. "Henkilöllä oli hallussaan samoja magneetteja, ja tutkimme parhaillaan magneetin alkuperää", thaimaalainen turvallisuusvirkamies sanoi.

Iskut tapahtuivat vain päivä sen jälkeen kuin oli kulunut neljä vuotta Hizbollahin entisen pääideoitsijan Imad Mughniyehin taposta. Hizbollah on pitkään uhannut kostaa tämän murhan, ja helmikuusta on näin ollen tullut kohonneen valmiuden kuukausi juutalaisten keskuksissa ympäri maailmaa. Iran on, kuten tunnettua, Hizbollahin pääsponsori ja ideologinen koti.

Israelin viranomaiset ovat nyt varoittaneet israelilaisia olemaan valppaina ja välttämään avoimia kokoontumisia suurissa ryhmissä. "Ole vähemmän israelilainen" oli Israelin televisiossa eilen annettu neuvo. Tarkoitettiin tietenkin sitä, että tulisi olla näkymätön eikä herättää huomiota.

Kommentti:
On selvää, että Iranilla on sormensa pelissä. Iran on käyttänyt diplomaattisia kanavia aiemminkin ohjatessaan rahaa ja laitteita terrori-iskuihin ulkomailla. Vain muutama kuukausi sitten FBI kertoi, että se oli tehnyt tyhjäksi Iranin suunnitelman murhata Saudi-Arabian Yhdysvaltain-suurlähettiläs Adel Al-Jubeir ja hyökätä Saudi-Arabian ja Israelin suurlähetystöihin Washingtonissa. Ja Iranin osallisuus juutalaisen yhteisön keskuksen pommi-iskuun Argentiinassa vuonna 1994, jossa kuoli 85 henkilöä, on laajalti tunnustettu tosiasia. Argentiinan syyttäjät syyttivät Irania myös pommi-iskun johtamisesta.

Jotkut näkevät Iranin iskut luonnollisena kostona Israelin oletetusta osallistumisesta sekä Mugniyehin että useiden, Iranin ydinohjelmassa mukana olleiden iranilaisten tiedemiesten surmaamiseen. Näitä ei kuitenkaan voida verrata toisiinsa moraalisista lähtökohdista käsin. Mikäli Israel todella on vastuussa Iranin tiedemiesten tappamisesta, niin on valtaisa ero hyökätä kansakunnan sotakoneistossa aktiivisesti työskentelevän kimppuun kuin diplomaattien ja heidän perheidensä kimppuun. (Puhumattakaan siviileistä, joilla ei ole minkäänlaista yhteyttä juutalaisvaltioon: Argentiinassa tapahtunut pommi-isku kohdistui siviilirakennukseen, joka kuului argentiinalaisille juutalaisille.)

Liittoutuneet pystyivät ilman muuta iskemään Saksan rakettituotantoa vastaan Peenemündessä toisen maailmansodan aikana, jottei noita raketteja ammuttaisi brittiläisiin kaupunkeihin. Kuinka paljoa enemmän Israelilla pitäisi olla perusteluja yrittää estää ydinpommin valmistaminen. Sitäkin suuremmalla syyllä, kun Iranin johtajat toistuvasti vaativat "sionistien yhteisön" tuhoa.

Jos Iranin hallitus voidaan yhdistää tällä viikolla sattuneeseen kolmeen terrori-iskuun, tämän tulisi ennen kaikkea johtaa selvään tuomitsemiseen YK:n taholta. Mutta tulisi myös harkita, mitä erityisiä toimenpiteitä voidaan toteuttaa Iranin Mullah-hallinnon heikentämiseksi. Tähän pyrkiviä pakotteita on jo olemassa, mutta osa niistä on heikkoja ja jopa laimeita. Mutta taloudellisten pakotteiden lisäksi Mullah-hallinto olisi eristettävä kansainvälisesti. On käsittämätöntä, että hallitus, joka levittää kauhua ja murhia ympäri maailmaa saisi puhujapaikan kansainvälisillä foorumeilla.

Israelilaiset ja juutalaiset ympäri maailmaa yrittävät nyt olla "vähemmän israelilaisia". Se on sinänsä traagista. Israelilaiset ja juutalaiset ovat ainoa ihmisryhmä tässä maailmassa, joilla on riski joutua maalitauluksi vain sillä perusteella keitä he ovat – riippumatta siitä missä he ovat. Ja meidän mielestämme tämä on lähes normaalia – niin on "aina" ollut, ja siksi siitä on tullut "normaalia". Mutta ehkä on aika kysyä miksi.

Utopistinen, mutta myös mielenkiintoinen ajatus: Mitä jos kaikki muut tulisivat "enemmän israelilaisiksi"? Mitä jos sympatia Israelia ja juutalaisia kohtaan tulisi niin normaaliksi, että se todellisuudessa toimisi kilpenä juutalaisten ympärillä ulkomailla (jossa heillä ei ole valtiota puolustamassa heitä)? Tämä olisi normaalia!

Lähde: World of life Israel