Armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta(Jo.1:17).
Sana armo tarkoittaa enemmän kuin pelkkää Jumalan meitä kohtaan osoittamaa hyvyyttä ja ystävällisyyttä,tai jopa Hänen armoaan. Se tarkoittaa Hänen antsaisematonta mielisuosiotaan. Se tarkoittaa että Jumala ei ole meille mitään velkaa emmekä me ansaistse Häneltä yhtään mitään. Kun Raamatussa sanotaan armosta te olette pelastetut,se tarkoittaa että me pelastumme täysin vailla omaa ansiotamme. Se on yksin Jumalan armoa.
Yksin uskosta(Jeesukseen),yksin armosta ei tekojemme kautta ettei kukaan kerskaisi.
Armon "motiivina" on armollisen Jumalan ääretön myötätuntoinen rakkaus, armoteko on Kristuksen ristinkuolema. ("Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut,että hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."Joh. 3:16 ). Kun kuvittelen Kristuksen riippumassa ristillä,naulat käsissään,orjantappurakruunu päässään,ruumis verta valuen ja sotilaiden pilkkaamaana- vasta silloin alan ymmärtää Jumalan armon syvyyttä. Silloin tiedän ettei mitään voida verrata Jumalan äärettömään rakkauteen,jota Hän tuntee syntistä maailmaa kohtaan.
Jumalan armo tulee ilmeiseksi myös silloin kun nöyrästi polvistumme Kristuksen eteen uskossa ja katuen,sillä silloin löydämme anteeksiannon. Kiitos Jumalalle Hänen armostaan,sillä ilman sitä meillä ei olisi mitään toivoa päästä taivaaseen. Halleluja.

 

Lähde. Billy Graham:Tänään on toivoa