Usko on Jumalan lahja. Uskomalla Jeesukseen Kristukseen,Jumalan ainoaan Poikaan saamme syntimme anteeksi Jumalan lahjana.
Me tiedämme että lain sanat kohdistuvat niihin joilla on laki.Näin kukaan ei voi väittää vastaan,vaan koko maailma joutuu Jumalan tuomion alaiseksi.Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä lain käskyjä noudattamalla.(Uskomalla Jeesukseen tulemme vanhurskaaksi)Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan,mitä synti on.

Jumala teki sen mihin laki ei pystynyt koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton.Syntien sovittamiseksi Hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena.Näin Hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin.

Jumalan Pyhä Henki tekee meidät eläviksi,synnyttää Jumalan lapseksi,jos uskomme Jeesukseen.

Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa,josta laki ja profeetat todistavat.Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen ja sen saavat omakseen kaikki jotka uskovat.Kaikki ovat samassa asemassa sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat Hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden,koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi.

Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia vaan kuulutte Jumalan perheeseen,samaan kansaan kuin pyhät.
Kuulutko sinä jo Jumalan perheeseen? Jos et pyydä Jeesukselta syntejäsi anteeksi,näin synnyt uudesti ja pääset osalliseksi Jumalan valtakunnasta. Sillä ilman uudestisyntymistä ylhäältä kukaan ei voi päästä Jumalan valtakuntaan(pelastua)


Ei kukaan voi tulla Jumalan tykö ellei Jumala häntä vedä puoleensa.
Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon ja siinä vaiheessa ku Jumala vetää puoleensa on ihmisellä edellaan vapaa tahto valita ottaakko Jumalan lahja vastaan vai ei.