miksi täytyy uudestisyntyä? Jeesus sanoi:Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt." (Joh.3,lukekaa koko luku)
Uudestisyntyminen on siis pääsyvaatimus taivasten valtakuntaan.
Jeesus sanoi:Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan. (Matt.5:20)ja "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan. (Matt.18:3,lukekaa koko luku) Jos siis mielit päästä taivaaseen,sinun on kokonaan muututtava,että sinusta tulee uusi mies tai uusi nainen,uudestisyntynyt Jumalan lapsi.

Uudestisyntyminen ei ole sama kuin jälleensyntymisoppi. Jälleensyntymisoppi on itämaista pakanallista toiveajattelua samoin kuin länsimainen kehitysoppikin. Ei mikään osoita että hiirestä tulisi kuoleman jälkeen kissa,kissasta koira,koirasta hevonen,hevosesta apina,apinasta nainen,naisesta mies.
Uudestisyntyminen ei ole samaa kuin jonkun kirkon jäseneksi tuleminen.Kristus sanoi nuo sanat:"Teidän täytyy uudestisyntyä" miehelle joka oli 8-päiväisenä kannettu Herran eteen,jolle oli opetettu Jumalan sanaa,joka noudatti nuhteettomasti Raamatun siveellisiä ohjeita,joka paastosi,oli hallituksen jäsen.Hänen nimensä oli Nikodemus.Nikodeemuksen täytyy uudestisyntyä.Sinun täytyy uudestisyntyä.

Mitä uudestisyntyminen on?
Jeesus kertoi erään tapauksen joka kuvaa hyvin,mitä uudestisyntyminen on. Eräällä isällä oli kaksi poikaa. Toinen lähti pois kotoa synti sydämessän.Hän ei pitänyt yhteyttä Isään.Suhteet katkesivat. He olivat toisilleen kuin kuolleet. Mutta kun poika sit meni itseensä ja katui ja lähti takaisin isän luo pahuuttaan anteeksipyytävänä,isä sanoi isolle veljelle:"Mutta pitihän nyt riemuita ja iloita, sillä tämä sinun veljesi oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.'" Uudestisyntyminen on juuri tätä takaisin tulemista Hänen luokseen joka on elämän antanut,paluuta omilta teiltä ja omista ajatuksista Jumalan luo. Jeesus osoitti tällä kertomuksella millainen sydän Isällä on:tuhlaajalasta kaipaava,anteeksiantava ja rakastava sydän. Isä odottaa sinua juuri tänään. Tahdotko palata Hänen luokseen? Saat aloittaa uuden elämän.

Nikodeemus kysyi Jeesukselta. Kuinka ihminen voi vanhana syntyä. Jeesus sanoi:Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
Tämä on sama totuus jonka Pasteur myöhemmin tieteellisesti todisti:itsestään sikiäminen on mahdotonta.Ja laji synnyttä lajia. Vehnä syntyy vehnän siemenestä,kala kalan siemenestä,ihminen ihmisen siemenestä. Samoin Jumalan lapsi syntyy Jumalan siemenestä. Mikä on Jumalan siemen? Pietari sanoo:te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. Sen vuoksi jos tahdot syntyä uudesti ylhäältä,ota vastaan ylhäältä lähetetty Jumalan Sana. Ota vastaan Jeesus Kristus,sillä Hän on se sana(Logos),joka oli alussa Jumalan tykönä ja joka oli Jumala.(Joh.1) Ja mitä sitten tapahtuu? Raamattu sanoo:Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta. (Joh.1:12-13) Sinulla itselläsi ei ole voimaa muuttaa itseäsi toiseksi paremmaksi ihmiseksi. Mutta tässäpä sanottiin että Hän antaa voiman muuttua. Älä siis pelkää omaa voimattomuutasi vaan ota elävä ja voimallinen Sana sydämeesi.

Kun alat tuntea,että Jumalan Sana alkaa sinussa vaikuttaa,että se kolkuttaa omalle tunnollesi,että tulet herätykseen,niin ole huolellinen.Sielunvihollinen ja jotkut ystäväsi eivät tahtoisi,että sinusta tulee Jumalan lapsi.Älä anna orjuuttaa itseäsi.Pidä huoli siitä että Jumalan elämä pääsee sinussa todella syntymään,että se pääsee sydämestäsi ulos. Uskoa ei voi kätkeä.Lamppua ei panna vakan alle. Raamattu sanoo:Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään". (Room.10) Tämä on uudestisyntymisessä niin tärkeää,että Jeesus sanoi: Joka häpeää minua ja minun sanojani tässä nurjassa sukukunnassa,sitä minä häpeän. Jeesus sanoi Nikodeemukselle juuri tämän tähden: Joka totuuden tekee,se tulee valkeuteen. Antakoon Jumala sinulle voiman syntyä uudesti ylhäältä,kun vielä on otollinen aika. Älä siirrä ratkaisuasi myöhemmäksi.