PALESTIINALAISHALLINNON KÄYTÄNTÖ TERRORITEKOJEN SUHTEEN: PAKON EDESSÄ TUOMITSEE– MUUTOIN KOROTTAA

Tavattuaan YK:n Lähi-idän erityiskoordinaattorin Robert Serryn ja kvartetin edustajan Tony Blairin palestiinalaishallinnon pääneuvottelija Saeb Erekat julkaisi maanantaina lehdistötiedotteen, jossa hän vaati vapauttamaan "kaikki palestiinalaiset vangit Israelin vankiloissa". Viittaus "kaikkiin" vankeihin ilman eriyttämistä sisältäisi pahimpiin terrori-iskuihin syyllistyneet Israelissa – ihmiset, jotka ovat vastuussa kymmenien viattomien juutalaisten tappamisesta.

Erekatin vaatimukset vapauttaa vangitut ovat samanlaisia puheita kuin mitä johtavilta palestiinalaishallinnon edustajilta on kuultu aiemmin. Gilad Shalit -sopimusta seuranneen vankienvapauttamisen yhteydessä palestiinalaishallinnon entinen turvallisuusjohtaja Gabriel Rajoub sanoi: "Minä sanon Fatah-liikkeen nimissä – tervehdimme niitä, jotka kaivoivat tunnelin [kaapatakseen israelilaisen sotilaan]; tervehdimme niitä, jotka vangitsivat vangin ja tervehdimme niitä, jotka vartioivat vankia tähän sopimukseen asti ...  tervehdin rohkeita vankejamme ja minä sanon teille: minulla ei ole sanoja kuvatakseni teitä, ei sankareina, ei rohkeina eikä minään muunakaan. Arabian sanakirjassa ei ole sanoja, eikä missään muussakaan sanakirjassa ole sanoja kuvaamaan teitä, mutta tämä vaatimaton vastaanotto on paras kunnianosoituksemme teille, taustallenne ja perheellenne." Rajoub edusti palestiinalaishallinnon johtajaa Mahmud Abbasia tapahtuman aikana.
Kommentti:
Edellinen käytäntö ei ole mitään uutta. Arafat oli mestari kahdella kielellä puhumisessa: hän tuomitsi terrori-iskut välittömästi niiden tapahduttua, kun koko maailma hämmästeli pahuutta. Mutta päivää myöhemmin hän ylisti tekoja omalle yleisölleen. Hänen seuraajansa ovat oppineet saman menetelmän.

Uutisarvona tässä tarinassa eivät siis ole itse lausunnot, sillä meillä on satoja samanlaisia lausuntoja. Uutisarvona tässä tarinassa on se, että tarina ei ole uutisen arvoinen. Toisin sanoen, minkä johtavien mediakanavien kautta kuulemme tästä länsimaissa? Tällaiset lausunnot eivät myöskään vaikuta läntisten poliitikkojen harkintaan ja toimiin. Mutta suoraan sanottuna, palestiinalaishallinto sanoo, että juutalaisten siviilien tappamisesta (jopa oletettuna rauhan aikana) ei pitäisi rangaista. Juutalaisten siviilien tappaminen ei ole rikos. Se on kuin mitä tahansa päivittäistä toimintaa – vaikka kylläkin arvokkaampaa.

Ja maailma on raivoissaan Israelille, koska se ei ole valmis antamaan periksi palestiinalaishallinnon vaatimuksille ...

Lähde World of Life Israel