Elävä seurakunta ei ole rakennus vaan ne ihmiset jotka seurakuntaan kuuluvat.

Elävä seurakunta on Kristuksen ruumis,joka kasvaa ja rakentuu rakkaudessa.

Terve kasvu hengelliseen aikuisuuteen(Opetuslapseuttaminen tärkeää) tavoitteena.(Lähetyskäsky)

Seurakunta ei voi kasvaa ja rakentua jos seurakunnan jäsenet eivät ole kasvaneet hengelliseen aikuisuuteen ja löytäneet omaa kutsumustaan.

Meidät on kutsuttu varustamaan ihmisiä hengelliseen aikuisuuteen.(Opettaminen-opetuslapseuttaminen)

Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat,sekä paimenet että opettajat,varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön,Kristuksen ruumiin rakentumiseen.Kun me kaikki sitten pääsemme yhteen ja samaan uskoon ja Jumalan Pojan tuntemiseen ja niin saavutamme aikuisuuden,Kristuksen täyteyttä vastaavan kypsyyden,silloin emme enää ole alaikäisiä,jotka ajelehtivat kaikenlaisten opin tuulien vietävinä ja ovat kavalien ja petollisten ihmisten pelinappuloita.Silloin me noudatamme totuutta ja rakkautta ja kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen,häneen joka on pää. Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla,kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa.(Ef.4:11-16)

Jeesus Kristus on seurakunnan pää.

Seurakunta koostuu ihmisistä,Kristuksen ruumiista ja seurakunnalla on johtajia,joiden tulee varustaa seurakunnan jäsenet.

Tavoite:varustaa jokainen seurakunnan jäsen palvelutyöhön,jonka päämääränä Kristuksen ruumiin rakentuminen.

Lähetyskäsky: Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni:kastakaa heitä Isän,Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea,mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. (Matt.28:18-20)

-seurakunnan tehtävä on johdattaa ihmisiä Jeesuksen luo

-seurakunnan tehtävä on kasvattaa heistä Jeesuksen opetuslapsia.