Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.
Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta. (Mark.16:15-20). Ensin usko Jeesukseen ja sen jälkeen kastetaan.

Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta. Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut." (1.Piet. 3:20‑22)


Kasteen merkityksestä:(Room.6)
Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisii?
Pois se! Me,jotka olemme kuolleet pois synnistä,kuinka me vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme kastetut hänen kuolemaansa? .Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan. Niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa kun tiedämme sen , että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin niin ettemme enää syntiä palvelisi. sillä joka on kuollut,se on vanhurskautettu pois synnistä. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa,niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan. tietäen , että Kristus sitten kuin hänet kuolleista herätettiin,ei enää kuole;kuolema ei enää häntä vallitse.. Sillä Minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä, mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Niin tekin pitäkää itseänne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa. Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumisssanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille. Älkää antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne,kuolleista eläviksi tulleina Jumalalle ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle. Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman,koska ette ole lain alla,vaan armon alla.

Mutta kiitos Jumalalle, että te jotka enne olitte synnin palvelijoita,nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaiseksi sille opin muodolle jonka johtoon te olette annetut ja että te synnistä vapautettuina olette tulleet vanhurskauden palvelijoiksi.

Mutta nyt kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet on teidän hedelmänne pyhitys ja sen loppu on iankaikkinen elämä.